Project Description

A beautiful family home, the owners of this 4-bedroom property wanted to create an open plan kitchen-come-living room-come entertainment space at the rear of the property. Their children had left home and they wanted to take advantage of their south-facing rear garden and create a space that they could entertain in. 

We converted the downstairs living area including doing some extensive glazing work with bi-fold doors to create the outdoor/indoors experience. This also flooded the room with natural light throughout the day, and would allow their party to move indoors and outdoors seamlessly. 

We also incorporated a discrete downstairs WC and shower giving them more flexibility in their home and for the future.

We were hired to create the designs and oversee the project through to completion. 

One of the great benefits of this renovation was that the chef was no longer stuck alone in the kitchen when they were entertaining. It also allowed them to fully maximise the benefit of their garden.

Client: Barnton Grove, Edinburgh